Roos van Leary

T 0031 (0)6 16078205

De Roos van Leary Vragenlijst

Inzicht in jouw persoonlijke interactiekracht met behulp van de IPP

Roos van Leary Experts

Kwaliteit, expertise en ontwikkeling

Wij bieden kwaliteit en hulpmiddelen die passen bij jouw persoonlijke leerwens.

Roos van Leary Tools

Praktisch toepasbaar maken

Wij ontwikkelen tools om de theorie beter toepasbaar te maken meer diepgang te geven. 

Roos van Leary Training

Basis, Verdieping en Specialisatie

Wij bieden opleidingen van basiskennis tot expert in de Roos van Leary

Roos van Leary Test

Het Interpersoonlijk Profiel; De IPP

De Roos van Leary vragenlijst die jouw gedrag en het effect ervan op anderen in kaart brengt.

Roos van Leary test

Het interpersoonlijk profiel (de IPP)

De IPP geeft individuen, teams en organisaties een compleet profiel, waarmee men effectief en zelfbewust interactie kan creëren, op een manier die door anderen geaccepteerd wordt en past binnen de wensen en behoeften van ieder individu. Het is een krachtig hulpmiddel om de toepassing van de Roos van Leary in de praktijk concreet te maken en meer persoonlijke diepgang te geven.  Met de IPP heeft men een sleutel in handen tot effectief interpersoonlijk gedrag.

Met het inzetten van het Interpersoonlijk profiel krijg je inzicht in de individuele gedragsstijlen en het effect daarvan op de interactie met anderen. Hiermee worden knellende patronen zichtbaar en kan geleerd worden hoe je je invloed en impact in interactie kunt vergroten. 

De Roos van Leary Vragenlijst

De IPP, de Roos van Leary test, is ontstaan uit de originele gevalideerde Interpersonal Checklist, zoals deze is ontwikkeld door de Kaiser Foundation en Timothy Leary in de jaren 50. 

Uit een onderzoek door de Leary Academy en de Universiteit van Nijmegen in 2012 is gebleken dat het invullen van een interpersoonlijkheidsvragenlijst (over elkaar) een positief effect had op de samenwerking en de effectiviteit van de interactie onderling.  Hieruit voortkomend heeft de Leary Academy de originele ICL verder doorontwikkeld naar de huidige IPP; Het Interpersoonlijk Profiel.

De vragenlijst is opgebouwd uit 128 stellingen, die de intensiteit op 8 gedragsstijlen meten. Intentie van gedrag en effect ervan op de ander worden direct zichtbaar in kaart gebracht aan de hand van de profielen. Het begeleidend rapport vertelt wat de uitkomsten betekenen. Helder en overzichtelijk. 

De uitkomsten worden weergegeven in een profiel zoals afgebeeld hieronder.

 

Zij gingen je voor

Roos van Leary test...samen sterk

Er bestaan veel methodieken die kunnen helpen bij persoonlijke en professionele ontwikkeling. Allen zijn op zichzelf staande bouwstenen. Elk met een eigen meetinstrument, elk met hun eigen theorie. Als het gaat om gedragstesten dan kunnen we onderscheid maken tussen persoonlijkheidstesten, gedragsanalyses (kleurentest), motivatietesten, drijfverentesten en talentenanalyses. Het mooie aan deze verschillende methodieken en testen is dat je ze naast elkaar kunt gebruiken om de persoonlijke ontwikkeling  meer diepgang te geven. 

Daar waar de meeste instrumenten gaan over wie jijzelf bent, wat jouw motiveert, wat jouw talenten en/of kwaliteiten zijn, meet het Interpersoonlijk Profiel (de IPP) dat wat er TUSSEN jou en de ander gebeurt; de interactie. 

Dat maakt deze interpersoonlijke gedragsanalyse zo uniek. Geen andere test betrekt ‘de ander’ erbij. Wij kunnen denken dat we op een bepaalde manier overkomen op anderen, maar het is uiteindelijk de reactie van de ander die bepaalt hoe hij/zij/anders het ontvangt. 

Dat in kaart brengen geeft ons inzicht in het effect van ons gedrag op anderen, waar wensen liggen en waarmee we vervolgens kunnen leren effectief te schakelen in gedrag binnen elke situatie.  Hoe je de Roos van Leary test kunt gebruiken in combinatie met andere gedragstesten laten we hieronder zien met behulp van een schema:

Soort test

Voorbeeld

Resultaat

Persoonlijkheidstest

MBTI

Inzicht in persoonskenmerken adhv een persoonlijkheidstype

Gedragsanalyse

DISC

Inzicht in persoonlijk gedrag, adhv 4 gedragstypen.

Talentenanalyse

TMA

Inzicht in talenten en valkuilen in gedrag

Drijfverenanalyse

Profile Dynamics

Inzicht in drijfveren en weerstand in gedrag

Interpersoonlijkheids analyse

Interpersoonlijk Profiel

Inzicht in de interactie; gedrag en het effect ervan op anderen

Samen vormen dit soort persoonlijkheidstesten en gedragstesten een mooie basis voor zelfontwikkeling. De ene gaat door waar de ander gebleven is. En daarom goed inzetbaar voor training, coaching en assessment doeleinden. Belangrijk hierbij is wel dat je je laat begeleiden door een goed opgeleid professional. Zij hebben een certificeringopleiding gedaan waarbij zij hebben geleerd deze testen op de juiste manier te analyseren, om voor jou het beste leerrendement eruit te halen. 

Hoe kom jij over op anderen? Wil jij ook inzicht in jouw gedrag en hoe anderen dit ervaren?  Vind hieronder een gecertifieerd IPP-coach bij jou in de buurt.

Benieuwd naar de gezichten achter RvL.com?

Advies nodig of vragen over Roos van Leary?